DaVinci | Ons onderwijs
DaVinci | Ons onderwijs

Onderwijsaanbod

Bij DaVinci leer je veel over de praktijk

Heb je een advies vmbo basis (basisberoepsgerichte leerweg) of vmbo kader (kaderberoepsgerichte leerweg)? Of ben je aangemeld voor Praktijkonderwijs? Dan staan de deuren van ons mooie gebouw voor jou open! Samen kijken we welke klas en welke vakken het beste bij je passen. Bij DaVinci leer je vooral door te doen. Natuurlijk krijg je ook algemene vakken. Op Davinci leer je zelfstandig(er) te worden.

DaVinci | Ons onderwijs | Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs

Je komt naar praktijkonderwijs omdat je leert op een andere manier. Je vond het moeilijk op de basisschool. En je hebt een achterstand. Dat geeft niets. Wij helpen je. Praktijkonderwijs duurt maximaal 5 jaar. Je bent veel bezig in de praktijklokalen op school. We praten met je over wat je leuk vindt en waar je moeite mee hebt. Na het praktijkonderwijs ga je werken of naar mbo niveau 1.

DaVinci | Ons onderwijs | vmbo

Vmbo basis en kader

Het belangrijkste verschil tussen basis- en kaderberoepsgericht is het niveau. De lessen op kaderniveau zijn moeilijker. Met de basisberoepsgerichte leerweg kun je na de middelbare naar niveau 2 van het mbo. De kaderberoepsgerichte leerweg geeft je toegang tot niveau 3 of 4 van het mbo. De brugklas duurt twee jaar. Zo kunnen we goed kijken of je op het juiste niveau zit. Als dat niet zo is, dan kun je altijd nog wisselen van niveau.

Extra's

School is meer dan alleen lessen volgen. Dat zie je al aan ons gebouw en de ruimtes buiten. Op het plein buiten kun je voetballen en basketballen. Onze praktijkruimtes voelen ook een beetje als extra. Maar natuurlijk hebben we ook schoolreizen, vette schoolfeesten, leuke gastlessen en veel toffe projecten.

Droom scholengemeenschap Tongerlo

Daarnaast is het de droom van scholengemeenschap Tongerlo om alle mooie dingen van elke locatie toegankelijk te maken voor elke leerling. Doe je vmbo maar wil je bijvoorbeeld als extra Spaans leren op Norbertus? Of ben je geïnteresseerd in sterrenkunde? Meelopen in een sportles van Gertrudis? Het wordt allemaal mogelijk. We zijn hard op weg om onze droom werkelijkheid te maken.

DaVinci | Ons onderwijs
DaVinci | Ons onderwijs

Samenwerken

Belangrijk is dat we samen kijken naar wat je leuk vindt. Waar je goed in bent. En waar je nog in moet ontwikkelen. Dat bepaalt je keuze voor jouw tijd na DaVinci.

Samenwerken met Gertrudis

Scholengemeenschap Tongerlo bestaat naast DaVinci uit Gertrudis en Norbertus. We werken goed samen om ons onderwijs nog beter en leuker te maken. Onze samenwerking heeft ook veel voordelen voor jou als leerling. Voor DaVinci betekent dit dat er in het vmbo heel veel samengewerkt wordt met Getrudis. Leerlingen op DaVinci die het erg goed doen, kunnen soms doorstromen naar de mavo op Gertrudis.

DaVinci | Ons onderwijs

Goed voorbereid naar jouw volgende stap

DaVinci werkt veel samen met andere organisaties. Dat doen we vooral omdat we jou zo goed mogelijk op weg willen helpen. Denk aan samenwerkingen met bijv. de gemeente of met jeugdzorg. We helpen je dus zelf veel op school, maar hebben ook de contacten voor als je extra hup van buiten school nodig hebt. Die samenwerking vinden we heel belangrijk.

Ook de buurt speelt een belangrijke rol. We organiseren activiteiten voor de buurt. Ze kunnen ook als klant langskomen in ons restaurant of in onze winkel op DaVinci.

Samenwerking met het mbo

DaVinci werkt vanuit het vmbo goed samen met het mbo. Vanuit het praktijkonderwijs hebben we veel contact met de Entreeopleiding van Curio.

Kennismaken?

Nog nieuwsgieriger naar DaVinci? Je bent van harte welkom!

Gertrudis
Tongerlo
Norbertus
Gertrudis | mobiel
Tongerlo
Norbertus