Het verhaal van Gertrudis

De leukste kleine school voor mavo en (brugklas)havo in Roosendaal!

Jij bent bijna klaar op de basisschool. En je kiest voor Gertrudis. Gertrudis is een kleine school. Een school waar je écht gezien wordt. Een school waar je mavo (vmbo gl/tl) kunt doen. En waar je ook met een gemengd advies kaderberoepsgerichte leerweg kunt instromen. Met een havoadvies start je veilig in onze tweejarige havobrugklas.

Fijne plek

Gertrudis is een fijne plek waar je iedereen kent. Onze school wordt niet voor niets de verborgen schat van Roosendaal genoemd. Het station en het centrum zijn vlakbij.

Op het mooie schoolplein of in de aula en kantine kun je lekker relaxen. Je hebt les in theorielokalen. Maar je bent nog vaker in één van de praktijkruimtes te vinden.

Tijd om te kiezen

De brugklastijd duurt 2 jaar. Zo krijg je de kans om te ontdekken welk niveau goed bij je past. We hebben twee soorten brugklassen. De mavobrugklas en de havobrugklas. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen/adviezen maken we soms ook een combibrugklas mavo/havo. Op basis van jouw advies van de basisschool bekijken we welke brugklas het beste bij je past. Kies je voor de havobrugklas en gaat dat goed? Dan volg je de havo vanaf leerjaar drie op Norbertus.

Mentorlesuur

In het eerste brugklasjaar heb je een paar keer per week een dagstart met je mentor. In alle leerjaren heb je ook een mentorlesuur en een studielesuur. Je mentor helpt je verder op weg als je het even niet weet. In de huiswerkklas kun je terecht als je op school je huiswerk wilt maken.

Fouten maken mag

Bij Gertrudis mag je fouten maken. Je krijgt kansen om iets opnieuw te doen. Daarmee krijg je ook het gevoel dat je het kunt. Dat vinden wij heel belangrijk.

Jouw talent telt

Een van de vakken kies je zelf. Het maakt niet uit in welke brugklas je start. Je kiest uit Werelds Eten, Tech of SportPlus. En ook in de bovenbouw kies je zelf. Dat maakt de mavo op Gertrudis uniek!

Gertrudis | Ons verhaal

Samenwerken is onze kracht

Duidelijke afspraken zijn goed voor de sfeer op school.  Een goede sfeer maak je samen, daarom houden we in ons gedrag rekening met elkaar. Een goede inzet en goed gedrag belonen we! Je kunt sparen voor een extra herkansing, een kantinebon of een uurtje (of meer) vrij. We belonen je ook als je bijvoorbeeld een andere leerling helpt. Of de school helpt bij activiteiten. Zo werken we samen aan een mooie school!

Jouw tijd op Gertrudis moet goed aansluiten op wat je na deze school gaat doen. Hiervoor werken we met veel onderwijsorganisaties en bedrijven samen. Dat is één van onze sterke punten.

Gertrudis, de kleine school voor grote dromen!

Gertrudis vormt samen met Norbertus en DaVinci scholengemeenschap Tongerlo. Samen geven we talent de kans om ontdekt te worden: van praktijkonderwijs tot en met gymnasium.

Gertrudis | Ons verhaal | Onderwijs

Ons onderwijs

Bij Gertrudis start je in een tweejarige brugklas mavo of havo. Je volgt theorielessen, maar bent ook vaak in praktijklokalen te vinden. We hebben heel veel doevakken.

Gertrudis | Ons verhaal

Groep 7-8

Is jouw advies gemengd vmbo kader - gl/tl? Heb je mavo (vmbo tl/gl) advies? Of wil je bekijken of de havo bij je past? Kom dan sfeer proeven bij ons op school. Dat kan op verschillende momenten.

Gertrudis | Ons verhaal | Begeleiding

Begeleiding

Soms heb je hulp nodig. Bijvoorbeeld als je lastig kunt plannen. Of wanneer je dyslexie hebt. Bij Gertrudis ondersteunen we jou waar nodig en bieden we begeleiding.

Gertrudis | Groep 7-8 | Brugklassen

Betrokkenheid

Je volgt lessen op school, maar je werkt ook thuis aan schoolopdrachten. Daarom vinden we het fijn om te overleggen met ouders over onze plannen en aanpak.

"Ik vind het fijn om op een school te zitten die niet zo groot is. Ik twijfel nog tussen mavo en havo. Daarom is Gertrudis voor mij de perfecte school."

Gertrudis | Ons verhaal | quote
Gertrudis Actueel

Geslaagde aanmelddagen bij Scholengemeenschap Tongerlo!

Maar liefst 476 nieuwe brugklassers hebben ervoor gekozen om hun middelbare schoolcarrière voort te gaan zetten op Scholengemeenschap Tongerlo.

Lees verder about Geslaagde aanmelddagen bij Scholengemeenschap Tongerlo!

Kom jij ook naar de open avonden bij Gertrudis?

Dit moet jij écht weten over de open avonden op donderdag 25 en vrijdag 26 januari bij Gertrudis aan de Vincentiusstraat 53 in Roosendaal.

Lees verder about Kom jij ook naar de open avonden bij Gertrudis?
DaVinci
Tongerlo
Norbertus
DaVinci
Tongerlo
Norbertus