Gertrudis | Groep 7-8
Gertrudis | Groep 7-8

Binnenkort naar de brugklas?

Kom kennismaken op de kleine school voor grote dromen

Zit je in groep 7 of in groep 8? Heb je mavo-advies, havo-advies of vmbo kaderadvies? Kom kennismaken op DaVinci! De deuren van onze mooie school staan open voor jou.

Kom langs tijdens onze open avonden of meld je aan voor een van onze Tours. Je kunt je aanmelden voor de Experience Tour, een VIP tour of kom met je klas naar de Tongerlo Tour. Er zit dus altijd wel een moment voor jou (en je ouders/verzorgers) bij. Je kunt je aanmelden via de formulieren op deze pagina.

Tongerlo | Gertrudis

Open avonden in januari

voor leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders

Op donderdag 13 en vrijdag 14 februari 2025 staan onze deuren voor jou open!

 

Experience Tour

voor leerlingen uit groep 7 en 8

Op vrijdag 21 maart 2025 organiseren we de Experience Tour. Je maakt dan uitgebreid kennis met onze keuzevakken Tech, Werelds Eten en SportPlus.

Aanmelden voor de Experience Tour kan vanaf begin komend schooljaar. Houd de website in de gaten voor het aanmeldformulier. 

VIP Tour

voor leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders

Gertrudis organiseert rondleidingen in kleine groepjes. Onze leraren laten de school zien en vertellen over alle vakken en belangrijke dingen. Per keer is er plek voor enkele leerlingen met ouders/verzorgers.

Aanmelden voor de VIP Tour kan vanaf begin komend schooljaar. Houd de website in de gaten voor de data en het aanmeldformulier. 

Aanmeldweek

voor als je jouw keuze hebt gemaakt

Zit je in groep 8 en weet je zeker dat je naar DaVinci komt? De aanmeldweek zal komend schooljaar plaatsvinden van 25 tot en met 31 maart 2025.

Je leest hier meer informatie »

Tongerlo Tour

voor jouw hele groep 8

In oktober tot en met maart vindt de Tongerlo Tour plaats. Jouw leraar van groep 8 ontvangt hiervoor een uitnodiging. Hij/zij meldt de klas aan. Deze dag ga je dus niet naar je eigen basisschool. Je bezoekt met de hele klas op een schooldag alle locaties van Tongerlo. Je gaat dus langs bij DaVinci, Gertrudis en Norbertus. Zo krijg je een goed beeld van alle niveaus die je op de middelbare school hebt. En je ziet hoe leuk onze onderwijslocaties zijn! Je ziet en spreekt leraren en leerlingen. Je krijgt minilessen in algemene vormende vakken, zoals Nederlands en Geschiedenis. Maar natuurlijk maak je ook kennis met onze keuzevakken, onze praktijkruimtes en ons gebouw.

De planning voor deze tour is als volgt:

08.30 uur - Ontvangst
08.45 uur - Welkom
08.50 uur - Start tour met minilessen
10.00 uur  - Afsluiting

Wissel naar andere Tongerlolocatie

10.30 uur - Welkom
10.35 uur - Start tour met minilessen
11.45 uur  - Afsluiting

Wissel naar andere Tongerlolocatie + lunchbreak

12.50 uur - Welkom
13.00 uur - Start tour met minilessen
14.15 uur  - Afsluiting

 

Data: dinsdag 29 oktober 2024, donderdag 21 november 2024, dinsdag 3 december 2024, donderdag 30 januari 2025 en dinsdag 25 februari 2025.

Aanmelden voor de Tongerlo Tour kan vanaf begin komend schooljaar. Houd de website in de gaten voor het aanmeldformulier. 

Brugklassen

Op Gertrudis zijn er twee soorten brugklassen. Jouw advies van de basisschool bepaalt in welke brugklas je komt. Dat kan de mavobrugklas of de havobrugklas zijn.

Je hoort nog voor de zomervakantie in welke brugklas je bent geplaatst. Je mag ook een voorkeur opgeven voor 1 of 2 kinderen met wie je graag in de klas wilt.

Mavobrugklas

Je komt in de mavobrugklas met deze adviezen:

 • advies kaderberoepsgerichte leerweg/mavo (vmbo k/gt)
 • advies mavo (vmbo gt)
 • advies mavo/havo (vmbo gt/havo)
Gertrudis | Groep 7-8 | Brugklassen
Gertrudis | Groep 7-8 | Brugklassen

Havobrugklas

Je komt in de havobrugklas met deze adviezen:

 • advies mavo/havo (vmbo gt/havo)
 • advies havo

Over de havobrugklas moet je goed nadenken. Het is moeilijker, want je krijgt les op havoniveau en hebt ook meer lesuren. Je krijgt niet alleen een havorapport, maar ook een mavorapport.

In de tweede havobrugklas bereiden we je voor op de overstap naar de derde klas havo op Norbertus. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om door te gaan naar mavo 3 op Gertrudis.

Vakken kiezen in de brugklas

Eén van de vakken kies je helemaal zelf. Dat vak krijg je twee uur per week. Je kiest tussen SportPlus, Werelds Eten en Tech.

Brugklasdagen

We starten het schooljaar met een gezellige kennismaking. Vlak voor de herfstvakantie vinden ook nog brugklasdagen plaats. Dan doen we heel veel leuke dingen! De brugklasdagen zijn de afsluiting van jouw introductieperiode.

Informatieavond

Als je een paar weken op Gertrudis zit, organiseren we een informatieavond voor jouw ouders/verzorgers. Jouw mentor speelt die avond een grote rol. Hij/zij legt aan je ouders uit hoe de brugklas precies in elkaar zit. En je ouders/verzorgers kunnen vragen stellen.

Naar Gertrudis in klas 3

Soms kom je er na de brugklas pas achter dat jouw huidige school niet helemaal bij je past. Bijvoorbeeld als de havo te moeilijk voor je is. Ook dan kan Gertrudis een optie voor je zijn. Je kunt dan starten in mavo 3.

Ook zijn er overstapmogelijkheden vanuit havo 3. In mavo 4 haal je dan een deelprogramma in. Er zijn bij Gertrudis altijd mogelijkheden.

Kom je van DaVinci of Norbertus? Dan ben je altijd toelaatbaar als je aan de afspraken voor toelating voldoet. Dat is de kracht van scholengemeenschap Tongerlo!

Gertrudis | Groep 7-8 | Brugklassen
Gertrudis | Groep 7-8 | Leermiddelen

Leermiddelen

Al het lesmateriaal is gratis. Voor schoolboeken hoef je geen borg te betalen. Jouw ouders/verzorgers zijn niet verplicht om te betalen voor het onderwijs of lidmaatschap van een oudervereniging. Iedere bijdrage die we aan je ouders vragen voor schoolkosten is vrijwillig.

Als je in de brugklas start, heb je verschillende spullen nodig. We zetten het voor je op een rij:

Zelf kopen

 • Uiteraard heb je pennen, gum, potloden en markeerstiften nodig.
 • Je boeken moeten worden gekaft, dus kaftpapier staat op je lijstje.
 • Een geodriehoek en een simpele passer horen er ook bij.
 • Verder is het handig om een schaar en een lijmstift te hebben.
 • Je werkt met een 23-rings multomap met lijntjespapier én blanco papier.
 • Koop enkele lijntjesschriften en voor wiskunde een groot ruitjesschrift met ruitjes van 1 cm groot.

Verder is het handig om een perforator thuis te hebben en een paar snelhechters. En oortjes of een koptelefoon zijn ook handig.

Woordenboeken hoef je nog niet meteen te kopen. Dat overleg je met je vakdocent. Alle informatie over wat je moet kopen ontvangen jij en je ouders ook persoonlijk.

Gertrudis | Groep 7-8 | Leermiddelen

Chromebook

Bij Gertrudis werk je op een Chromebook computer. Die kun je via school kopen of huren via The Rent Company. Huren kost €10,95 per maand. Koop je het Chromebook, dan zijn de kosten €525,60.

Rekenmachine

Voor wiskunde en sommige andere vakken heb je een rekenmachine nodig. Deze kun je bij verschillende webwinkels bestellen. De kosten zijn ongeveer €18,00. Het gaat om type: Casio fx 82-NL.

Gymspullen

Voor gym heb je een wit T-shirt zonder opdruk en een zwart sportbroekje nodig. Een zwarte sportlegging voor onder je broekje mag ook als je dat fijn vindt. Ook een wit shirt met lange mouwen zonder opdruk mag. Je hebt ook sportschoenen nodig. Het merk maakt niet uit. Deze spullen moet je allemaal zelf kopen.

Gertrudis | Groep 7-8 | Leermiddelen
Gertrudis | Groep 7-8 | SportPlus

Vrijwillige ouderbijdrage voor activiteiten

Voor excursies en extra activiteiten vragen we een vrijwillige ouderbijdrage. Gertrudis heeft wel het recht om een (meerdaagse) excursie of extra activiteit niet door te laten gaan als er te weinig betalingen zijn.

Extra bijdrage voor SportPlus

Kies je het vak SportPlus, dan betaal je €100,- voor het gehele schooljaar.

Stichting Leergeld

Voor sommige ouders zijn de schoolkosten te hoog. Stichting Leergeld kan hierbij helpen. De stichting kijkt eerst of dit kan voor jou. Als dit kan, kunnen zij je ook met andere dingen helpen. Bijvoorbeeld als er geen geld is om een fiets te kopen om naar school te gaan.

Gertrudis | Groep 7-8 | SportPlus
DaVinci
Tongerlo
Norbertus
DaVinci
Tongerlo
Norbertus