Gertrudis | Ons onderwijs
Gertrudis | Ons onderwijs

Onderwijsaanbod

Gertrudis heeft lekker veel doevakken

Heb je een advies kaderberoepsgerichte leerweg/ theoretische leerweg (gl/tl), mavo-advies of mavo/havo-advies? Dan start je in de mavobrugklas. Met een mavo/havo- of een havo-advies is de havobrugklas op Gertrudis misschien ook een optie voor jou. Gertrudis heeft een toelatingscommissie. Samen kijken we welke brugklas het beste bij je past.

Gertrudis | Ons onderwijs

Mavo

Ga je voor mavo (vmbo gl/tl)? Dan krijg je les en toetsen op mavoniveau. Je hebt lekker veel doevakken. De mavo duurt 4 jaar, waarvan de eerste 2 jaar de brugklas vormen. Eén van de vakken mag je helemaal zelf kiezen. Op onze locatie aan de Vincentiusstraat hebben we hiervoor mooie praktijklokalen.

Gertrudis | Ons onderwijs

Havo

Ga je voor havo op Gertrudis? Dan kies je een veilige route. Je volgt op onze locatie 2 jaar de brugklas. Je krijgt les en toetsen op havoniveau. Eén van de vakken mag je helemaal zelf kiezen. Gaat het goed? Dan ga je naar 3 havo op Norbertus. Vind je het toch lastig? Dan kun je naar mavo 3 bij Gertrudis.

Gertrudis | Ons onderwijs

Combinatieklassen

Heel soms is het nodig om een combinatieklas van mavoleerlingen en havoleerlingen te maken. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het aantal aanmeldingen. In dat geval werken binnen één klas de mavoleerlingen op mavoniveau, dus met mavolesmateriaal en mavotoetsen. De havoleerlingen in deze klas werken op havoniveau, dus met havolesmateriaal en havotoetsen.

Jij kiest!

Eén van de vakken mag je helemaal zelf kiezen. Het maakt niet uit in welke brugklas je start. Je kiest uit Werelds Eten, Tech of SportPlus. Welk vak je ook kiest, het heeft geen invloed op je eindresultaat. Wel geven we met een letter aan hoe goed je het vak gedaan hebt.

Op de pagina's met uitleg over de mavo en havo vind je meer informatie over de keuzevakken.

Extra's

Jouw tijd bij Gertrudis wordt leerzaam, maar zeker ook leuk!

In elk leerjaar hebben we activiteiten. In de brugklas begin je met de introductiedagen. Maar natuurlijk heeft Gertrudis ook sportdagen, schoolfeesten, een gala, goede doelenacties, excursies én schoolreizen.

In de bovenbouw van de mavo ga je op een reis die meerdere dagen duurt. Onze oud-leerlingen geven vaak aan dat dit de mooiste herinnering aan hun tijd bij Gertrudis is!

Meer doen met taal

Ben je goed in taal? Ook dan zit je goed bij Gertrudis. Je kunt het internationaal erkende Anglia-certificaten voor Engels halen. Voor Duits gaat het om Goethe-certificaten.

Samenwerking

Jouw tijd op Gertrudis moet goed aansluiten op wat je na deze school gaat doen. We hebben contact met de buurt, met basisscholen, het bedrijfsleven, het mbo, de plaatselijke overheid, sportvoorzieningen, jeugdzorg en culturele instellingen.

In sommige richtingen doen we zelfs wat extra’s. Je leert al dingen die je straks nodig hebt in het mbo of in een baan. Zo heb je al een voorsprong. Je voortgang houden we bij in een portfolio. Jouw mavodiploma van Gertrudis is dus heel veel waard!

Goede voorbereiding op mbo

Belangrijk is dat we samen kijken naar wat je leuk vindt. En waar je goed in bent. Dat bepaalt je keuze voor jouw tijd na Gertrudis.

Al op Gertrudis krijg je gastlessen van bedrijven. Of je voert in een groepje een opdracht uit voor een bedrijf of instelling. We zijn niet voor niets een echte doe-mavo!

Jouw profielkeuze bepaalt niet naar welke mbo-opleiding je na Gertrudis kunt. Het is dus altijd mogelijk om op het mbo een andere opleiding/profiel te gaan doen. Gertrudis werkt o.a. veel samen met Curio, de beroepsopleider van de regio.

Nog nieuwsgieriger naar Gertrudis? Je bent van harte welkom!

DaVinci
Tongerlo
Norbertus
DaVinci
Tongerlo
Norbertus