Heel Tongerlo leest!

We gaan in de aanval! Durf jij het aan?

Lees jij wel eens een boek? Voor sommigen een fijn tijdverdrijf, voor anderen een grote uitdaging. Dat maakt niet uit: iedereen doet mee. Heel Tongerlo gaat de uitdaging aan. Wat betekent dat voor jou?

Concreet ga je vanaf nu kilometers maken, leeskilometers wel te verstaan. En niet alleen jij en je klasgenoten, maar ook alle docenten, de conciërges en de medewerkers van de administratie. Ook de schoolleiding doet mee!

Waarom dan, zul je je afvragen?

Ten eerste: iedereen houdt van een goed verhaal, toch? Iedereen dagdroomt wel eens, lekker even je fantasie de vrije loop laten en wegvluchten uit je saaie dagelijkse bestaan. Een boek kan daarbij helpen, vooral als je dat boek zelf mag uitkiezen. Ben je romantisch, of niet bang uitgevallen of hou je wel van wat avontuur? Er zijn boeken voor iedereen. Aan jou de keuze.

Ga naar de mediatheek, graaf in de boekenkast of loop eens een boekwinkel binnen. Of raadpleeg #Booktok voor ideeën van leeftijdgenoten of bekende personen. Ook je docenten of ouders kunnen je helpen bij het kiezen van een geschikt boek.

Neem dat boek (of een boek dat je op dit moment toch al aan het lezen bent) mee naar school op maandag 27 november a.s. voor de kick-off van Heel Tongerlo Leest. Het mag in plaats van een boek ook een tijdschrift of strip zijn. Op die dag start ons ‘leesoffensief’ waarin we voortaan iedere week op een moment samen 20 minuten lezen.

Waarom?

  • Omdat je je zelf en anderen beter leert begrijpen
  • Omdat je je beter leert concentreren
  • Omdat je je beter leert ontspannen
  • Omdat het goed is voor je taalontwikkeling

Kortom: lezen is als brandstof voor je brein. Dus kom even bijtanken vanaf maandag 27 november om 10:30 uur. Gewoon in de klas, bij je docent, met je eigen, zelf meegebrachte boek, tijdschrift of strip.

Veel leesplezier!