Het verhaal van Tongerlo

Scholengemeenschap Tongerlo in Roosendaal, waar jouw talent telt!

Jij bent bijna klaar op de basisschool. Voor jouw volgende stap kun je terecht op scholengemeenschap Tongerlo in Roosendaal. Van praktijkonderwijs tot en met gymnasium: scholengemeenschap Tongerlo heeft voor iedereen plaats. Want jouw talent telt!

Drie locaties met elk een eigen sfeer

Scholengemeenschap Tongerlo in Roosendaal heeft drie onderwijslocaties:

  • DaVinci voor praktijkonderwijs, vmbo basis en vmbo kader aan de Bovendonk 1 in Roosendaal.
  • Gertrudis voor mavo (vmbo gl/tl) en de havobrugklas aan de Vincentiusstraat 53 in Roosendaal.
  • Norbertus voor havo, atheneum en gymnasium. Tijdelijk aan Bovendonk 115, straks in het prachtige nieuwe gebouw aan de Lyceumlaan 10 in Roosendaal.

We zijn best groot, maar voelen klein. Elke locatie heeft zijn eigen sfeer. Er valt dus wat te kiezen!

Tongerlo | Ons verhaal

Samenwerken is onze kracht

Norbertus, Gertrudis en DaVinci werken veel samen.  We zijn er trots op dat we samen scholengemeenschap Tongerlo vormen. We hebben goede afspraken over de begeleiding van onze leerlingen. Ook sluit ons onderwijs op elkaar aan. Zo is de overstap van de ene naar de andere locatie voor leerlingen altijd fijn.

Ook achter de schermen werken we veel samen. We werken bijvoorbeeld als één team aan de kwaliteit van ons onderwijs en de inzet van personeel op de drie locaties. Ook pakken we de communicatie over onze activiteiten waar mogelijk ‘in 1x voor 3’ op.

Soms weet je het nog niet precies. Dan helpen wij je kiezen. Samen ontdekken we wat jij belangrijk vindt. We geven je een basis mee en die is voor elke onderwijslocatie gelijk. Die basis bestaat uit een goed beeld over jezelf, zelfstandig(er) worden en goed kunnen omgaan met jouw directe omgeving.

Gertrudis | Ons onderwijs

Alle Tongerlodeuren staan open voor jou

Ook krijg je – als je dat wilt – de kans om inspiratie op te doen op een andere locatie van scholengemeenschap Tongerlo. Jouw opleidingsniveau is hierbij niet belangrijk, maar jouw talent en behoeften wel! Dat is écht waar we voor gaan. Het is onze droom om alle mooie dingen van elke onderwijslocatie toegankelijk te maken voor al onze leerlingen. En die droom zijn we nu al in de praktijk aan het brengen. We vertellen erover op onze open dag!

Gertrudis | Ons onderwijs

Wij helpen je op weg

Je start op elk niveau (behalve in het praktijkonderwijs) in een tweejarige brugklas. Je hebt zo alle tijd om te ontdekken waar je het beste past.

Op al onze locaties zijn goede gesprekken en mentorlesuren belangrijk. We praten met jou over wat je leuk vindt. Maar ook over wat nog lastig is. We bieden je hulp als dat nodig is. Bijvoorbeeld met plannen. Of als je moeite hebt met Nederlands.

Je kunt bij ons alles doen om te werken aan jouw talent. En plezier op school vinden wij heel belangrijk!

Ondersteuning vanuit ons allemaal

Scholengemeenschap Tongerlo hecht veel waarde aan ondersteuning. We willen hierin uitblinken. Of je nu op Norbertus, Gertrudis of DaVinci zit, wij hebben alle aandacht voor jou. Daar is onze structuur helemaal op ingericht. De komende jaren investeren we daar nog verder in. Lees meer »

Jij kiest

Elke locatie van scholengemeenschap Tongerlo heeft speciale dingen. Onze droom is dat elke leerling hiervan gebruik kan maken. Ook als je op een andere locatie van scholengemeenschap Tongerlo zit.

Op Norbertus is dat bijvoorbeeld de sterrenclub of het vak Spaans. Op Gertrudis kun je veel doen met techniek of met sport. Op DaVinci kun je koken in de keuken van het restaurant of aan de slag in zorg en welzijn. Maar elke locatie heeft nog veel meer! We zijn gestart met een project om dit te mogelijk te maken. En dit breiden we elk schooljaar verder uit.

Kom kennismaken

Kom kennismaken met scholengemeenschap Tongerlo en ontdek jouw talent. Naast onze open dagen in januari 2024 organiseren we nog veel meer leuke activiteiten. Misschien zien we je binnenkort op een van onze onderwijslocaties!

Bij scholengemeenschap Tongerlo haal je meer dan alleen een diploma!

Tongerlo | Marjolein de Leeuw-Reulen | rector

Mevrouw De Leeuw - Reulen

Rector scholengemeenschap Tongerlo

“Bij Scholengemeenschap Tongerlo stellen we het leren van onze leerlingen centraal bij alles wat we doen. Elke onderwijslocatie heeft haar eigen sfeer en onderwijsaanbod. Er valt dus iets te kiezen! Zeker voor leerlingen met een dubbel advies van de basisschool. Door de samenwerking tussen Norbertus, Gertrudis en DaVinci bieden we leerlingen alle kansen om te werken aan hun talent. De deuren van elke locatie staan voor iedereen open, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium.”

Tongerlo Actueel

Geslaagde aanmelddagen bij Scholengemeenschap Tongerlo!

Maar liefst 476 nieuwe brugklassers hebben ervoor gekozen om hun middelbare schoolcarrière voort te gaan zetten op Scholengemeenschap Tongerlo.

Lees verder about Geslaagde aanmelddagen bij Scholengemeenschap Tongerlo!

Heel Tongerlo leest!

Lees jij wel eens een boek? Voor sommigen een fijn tijdverdrijf, voor anderen een grote uitdaging. Dat maakt niet uit: iedereen doet mee met heel Tongerlo leest!

Lees verder about Heel Tongerlo leest!