Nieuwbouw Lyceumlaan

Prachtige historie verpakt in een nieuwe moderne school

Het vernieuwde schoolgebouw van Norbertus wordt nu gebouwd aan de Lyceumlaan in Roosendaal. Het ligt bijna naast het centraal station. Lekker makkelijk als je met de bus of de trein naar Norbertus komt. Veel mensen kennen het gebouw. Het staat er al heel lang. Het schoolgebouw moet passen bij ons goede onderwijs. Sommige delen van het oude gebouw waren echt te oud. Daarom bouwen we aan een geweldige nieuwe school aan de Lyceumlaan. We verhuizen in schooljaar 2024-2025.

Norbertus | gebouw Lyceumlaan
Norbertus | gebouw Lyceumlaan
Norbertus | gebouw Lyceumlaan

BDG Architecten ontwierp de uitbreiding van Norbertus in Roosendaal. De eerste gebouwen van Norbertus stammen uit 1925 en hebben een monumentale status. Het lyceum is ontstaan na een samenvoeging van twee scholen en heeft behoefte aan een effectief en no-nonsense onderwijsgebouw waarin het leren centraal staat en dat aansluit op de onderwijsvisie. Een flexibel en multifunctioneel gebouw dat aanpasbaar is aan de behoeften van de tijdgeest. We hebben er voor gekozen alle toevoegingen zonder monumentale waarde te slopen. Achter de basis van de historische school realiseren we de uitbreiding. Net als het oorspronkelijke deel wordt deze symmetrisch opgebouwd, zodat het nieuwe en het bestaande gebouw elkaar versterken. De symmetrie en de nieuwe assenstructuur zorgen eveneens voor rust en harmonie in de plattegronden die we logisch hebben geordend op basis van de vijf domeinen van de school. Kleinschalig en ieder met een eigen herkenbare identiteit, waar op een vernieuwende en toekomstbestendig manier onderwijs kan worden gegeven.

© BGD Architecten

Combinatie tussen oud en modern

Het oude gebouw is zó bijzonder, dat de nieuwe school er voor een deel overheen wordt gebouwd. Zo ontstaat er een mooie combinatie tussen oud en modern, tussen traditie en toekomst. Het nieuwe ontwerp gaat uit van rust en samenhang. Het wordt heel licht en er is veel ruimte. Door de ruimte heb je een goed overzicht waar je moet zijn. Ondertussen blijven de monumentale delen van het oude gebouw behouden. Het wordt echt prachtig!

Sterrenkoepel

Het gebouw aan de Lyceumlaan heeft een echte sterrenkoepel. Dat is misschien wel de meest bijzondere plek op de school. Elke laatste vrijdagavond van de maand is de sterrenkundeclub daar te vinden. Vanuit de sterrenkoepel kan je verschillende sterren zien. Echt heel indrukwekkend!

Tijdelijk aan de Bovendonk 115

Het tijdelijke adres van Norbertus is Bovendonk 115 in Roosendaal. Daar kom je ook nog naar de open dag. Dat vinden we wel een beetje jammer. Want alleen in ons nieuwe gebouw kunnen we goed laten zien hoe we jouw tijd bij Norbertus onvergetelijk gaan maken. Maar we maken er het beste van! Waar we ook zitten, onze docenten en leerlingen vertellen je heel graag hoe leuk het is om onderdeel van Norbertus te zijn!

Bouwraad

In de nieuwbouw van Norbertus moet elke leerling zich fijn voelen. Daarom vinden we het belangrijk dat leerlingen meedenken over de bouw. Hiervoor hebben we een bouwraad opgericht. De leerlingen van de bouwraad praten met de leiding van de school over belangrijke punten in de bouw en inrichting.

Norbertus | gebouw Lyceumlaan
Norbertus | gebouw Lyceumlaan
Norbertus | gebouw Lyceumlaan

Volg de nieuwbouw

Via onze bouwblogs (onderaan deze pagina) en onze socials houden we jou graag op de hoogte van de voortgang van de nieuwbouw:

Sloopupdate vernieuwbouw

september 2023

februari 2024

Norbertus | Actueel | Nieuwbouw

Update vernieuwbouw aan de Lyceumlaan

De vernieuwbouw van Norbertus aan de Lyceumlaan is in volle gang en de vaart zit er goed in.

Lees verder about Update vernieuwbouw aan de Lyceumlaan

Start nieuwbouw Norbertus in Zuidwest update

Het bouwbord is geplaatst en de bouw is gestart. Een moment om even bij stil te staan natuurlijk!

Lees verder about Start nieuwbouw Norbertus in Zuidwest update