Tongerlo | Onze onderwijslocaties
Tongerlo | Onderwijslocaties

Onze onderwijslocaties

DaVinci, Gertrudis en Norbertus vormen samen scholengemeenschap Tongerlo

Scholengemeenschap Tongerlo in Roosendaal heeft drie onderwijslocaties: Norbertus, Gertrudis en DaVinci. Elke locatie heeft zijn richtingen en eigen sfeer. Samen geven we talent de kans om ontdekt te worden: van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Er is altijd plaats voor jou!

Tongerlo | locatie DaVinci

DaVinci

Je komt naar DaVinci als je vmbo basis of kader wilt doen. Of wanneer je aangemeld bent voor Praktijkonderwijs. Je zit goed bij DaVinci als je houdt van werken met je handen. Dat kan in de Techniek zijn, maar bijvoorbeeld ook in Zorg en Welzijn of Horeca en Ondernemen. DaVinci heeft het allemaal!
Het gebouw is nieuw en helemaal ingericht op werken met je handen. Daarom zijn er veel praktijklokalen én mooie ruimtes om te sporten, zowel binnen als buiten.

Bij DaVinci vind je makkelijk je weg. En wij helpen je met alles. Als brugklasser volg je de meeste lessen in het brugklashuis. Het gebouw is groot, maar we hebben het dus klein georganiseerd. Wij vinden het belangrijk dat we je écht zien. We luisteren naar je en weten zo welke dingen je al goed kunt en waar je extra hulp bij nodig hebt. We blinken uit in persoonlijk contact. Samen zorgen we ervoor dat jij je diploma haalt. Maar nog belangrijker: We zorgen dat je werkt aan jouw talenten.

Tongerlo | locatie Gertrudis

Gertrudis

Bij Gertrudis kun je terecht voor mavo (vmbo gl/tl). Ook kun je er de havobrugklas doen. Onze school is een fijne plek. Het is klein, maar we hebben écht alles in huis. Je vindt er makkelijk de weg. Bijvoorbeeld de weg naar de sportzaal. Of naar het Techlokaal met vele 3D-printers, VR brillen en computers. Misschien ben je straks wel vaak te vinden in de grote creatieve ruimte. Of gaan we je juist tegenkomen in de praktijkruimtes van Zorg en Welzijn en Werelds Eten op de 1e verdieping? Jij kiest! Want zelf kiezen vinden we heel belangrijk. Zo kies je in de brugklas bijvoorbeeld uit Werelds Eten, Sport of Tech. Je leert zo de dingen die bij jouw talent passen!

Waar je ook bent en wat je ook doet, jij wordt gezien. Niet alleen omdat ons gebouw en ons grote schoolplein zo overzichtelijk zijn. Maar vooral ook omdat je veel contact hebt met je mentor. Daar hebben we extra ruimte voor gemaakt in de lessen. Wij helpen je met het maken van keuzes en het leren van fouten, want fouten maken mag!

Tongerlo | locatie Gertrudis
Tongerlo | locatie Norbertus

Norbertus

Op Norbertus kun je terecht voor havo en vwo (atheneum én gymnasium). Nieuw is onze havobrugklas, naast de al bestaande havo/vwo- en vwo-brugklassen. Ook als je hoogbegaafd bent, ben je van harte welkom. Jouw ontdekkingstocht is belangrijk. Je krijgt veel ruimte om vragen te stellen. Op Norbertus ga je onderzoeken wat jij wilt en kunt. Dat vinden we heel belangrijk. Ook besteden we veel aandacht aan wereldburgerschap en cultuur. Wil je je verder verdiepen in taal? Ook dan zit je goed bij ons. We hebben taalprogramma’s waarmee je je extra kunt verdiepen.

Wij hebben alle vertrouwen in jouw groeiproces. En niet alleen jij groeit, onze nieuwbouw ook! Het gebouw is in schooljaar 2024-2025 klaar. De prachtige historie blijft behouden en nieuwe elementen worden toegevoegd. Wij kunnen niet wachten om je daar te ontvangen!