Open avonden DaVinci, Gertrudis en Norbertus

Kom langs op onze onderwijslocaties in Roosendaal

Donderdag 25 en vrijdag 26 januari 2024 tussen 16.00 uur en 20.00 uur staan de deuren van Norbertus, Gertrudis en DaVinci voor jou open!

Zit je in groep 7 of in groep 8? Of zit je al op de middelbare en wil je gaan overstappen? Dan ben je samen met je ouders/verzorgers van harte welkom op al onze locaties. Op deze pagina lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Praktische informatie open avonden

Wanneer

Donderdag 25 en vrijdag 26 januari 2024 tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Je kiest zelf de tijd van aankomst. Je mag altijd meerdere locaties van Scholengemeenschap Tongerlo bezoeken.

Waar

DaVinci - Bovendonk 1 Roosendaal

Gertrudis - Vincentiusstraat 53 Roosendaal

Norbertus - Bovendonk 115 Roosendaal (tijdelijke locatie)

Voor wie

DaVinci:
praktijkonderwijs | vmbo basis | vmbo basis/kader | vmbo kader

Gertrudis:
vmbo kader | mavo | mavo/havo | havo

Norbertus:
mavo/havo | havo | havo/vwo | vwo

Vooraf aanmelden niet verplicht

Vooraf aanmelden hoeft niet, maar is wel fijn voor ons! Dan weten we alvast wie we kunnen verwachten. Zo kunnen wij ons nog beter voorbereiden op jouw bezoek.

Parkeren

Op locatie Gertrudis aan de Vincentiusstraat 53 kun je niet parkeren. Kom je toch met de auto? Parkeer dan op het terrein van het Atik stadion. Je loopt via de loopbrug over het spoor binnen 10 minuten de Vincentiusstraat in.

De locaties Norbertus en DaVinci, beide aan de Bovendonk, liggen in een woonwijk. Parkeren kan op de plaatsen waar dat is toegestaan. Voor DaVinci kun je de auto wegzetten bij winkelcentrum De Lindenburg en voor Norbertus bij Roosendaalse Sportclub Alliance.

De beste oplossing? Kom lekker op de fiets! Of met het openbaar vervoer of te voet als dat binnen je mogelijkheden ligt.

Kun je niet komen tijdens onze open avonden? We hebben nog veel meer mogelijkheden om kennis te maken.

We zien je graag op onze open avonden!

Sfeer proeven

Tijdens de open avonden maak je kennis met het gebouw. Je proeft er de sfeer. We geven presentaties over ons onderwijs. Je krijgt uitleg over hoe je lokalen makkelijk kunt vinden. En op welke plekken in het gebouw jij als brugklasser vaak te vinden bent. En hoe extra begeleiding is geregeld. We laten zien waar we trots op zijn. En waarin de verschillende locaties van Scholengemeenschap Tongerlo elkaar versterken.

Overal neuzen

Ook ervaar je allerlei praktische zaken. Bijvoorbeeld hoe het werkt met kluisjes op school, maar ook de plek waar je straks pauze hebt. Kun je je al voorstellen dat je daar je lunch opeet? Of waar je straks een lekker broodje kunt halen bij de catering? Het fijne aan open avonden is dat je overal kunt rondneuzen en met iedereen in gesprek gaat.

Kijken en doen in de lokalen

Je volgt een route en je kunt in allerlei lokalen naar binnen. In elke praktijkruimte kun je, als je wilt, ook zelf aan de slag. We hebben tijdens de open avonden ook heel veel leuke dingen om te ervaren. Wat denk je van met een VR-bril door de nieuwbouw lopen op Norbertus? Of lekkere hapjes maken in het restaurant van DaVinci en lasersnijden of werken met robots op Gertrudis?

Je kunt ook kennismaken met al onze keuzevakken. Dit kan sport zijn in de gymzalen. Maar ook creatief bezig zijn kan op elke locatie in de lokalen van beeldende vorming. Zin in muziek? Ga dan bij Norbertus af op het geluid in het muzieklokaal.

Kortom, kom naar onze open avonden, want er is overal wat te doen en te beleven!

DaVinci | Groep 7-8 | Leermiddelen

Niet alleen staan de deuren van praktijklokalen open. Ook krijg je meer gevoel bij algemene vakken als Nederlands, Geschiedenis, Frans, Aardrijkskunde, etc. Je kunt in die lokalen neuzen in lesboeken, het digibord bekijken of bijvoorbeeld een quiz spelen als je dat wilt.

In gesprek met docenten en leerlingen

Wat er zo leuk is aan onze open avonden? In elke ruimte staat een docent die je van alles kan uitleggen over het vak. En nog veel leuker: onze eigen leerlingen zijn er ook! Zij vertellen graag eerlijk aan je of je veel huiswerk hebt, de broodjes in de kantine lekker zijn, de docenten een beetje met hun tijd meegaan hoe het zit met toetsweken.

Keuzevakken

Onze keuzevakken staan tijdens de open avonden extra in the spotlights. Want er valt wat te kiezen op Norbertus, Gertrudis en DaVinci! Een bezoek aan de open avonden helpt je nog beter om de juiste keuze voor jou te maken. Zo start jij jouw middelbare schooltijd met de dingen waar je blij van wordt!

In gesprek over extra begeleiding

Soms heb je wat extra’s nodig. Daarom zijn er op elke Tongerlolocatie ook collega’s van het ondersteuningsteam beschikbaar. Je kunt met hen in gesprek als je extra hulp nodig hebt op de middelbare school. Bijvoorbeeld wanneer je dyslectisch bent of dyscalculie hebt. Of wanneer plannen en organiseren voor jou heel moeilijk is. Ook als je moeite hebt met je concentratie door bijvoorbeeld ADD, kun je bij het ondersteuningsteam terecht. Fijn om dan alvast te weten welke mogelijkheden scholengemeenschap Tongerlo heeft om jou goed te kunnen helpen.

Norbertus | Ons onderwijs | havo