Tongerlo | Samenwerking
Tongerlo | Samenwerking

Samenwerking

Door sterke samenwerking bieden we jou nog veel meer dan alleen een diploma!

De kracht van goed onderwijs is dat we het samen doen. Dat begint al met goed contact met jouw basisschool. En ook na jouw schooltijd bij ons zet je stappen in jouw ontwikkeling. Al deze stappen moeten goed op elkaar aansluiten. Daar steekt scholengemeenschap Tongerlo veel tijd in. Met als doel om je goed te ontvangen, te begeleiden én voor te bereiden op het vervolg.

Contact met basisschool

De overstap van de basisschool naar de middelbare school is groot. Om jou zo goed mogelijk te helpen willen we graag weten wie je bent. Wat kun je al, wat wil je graag en wat vind je nog moeilijk? Deze informatie staat voor een groot deel in alle papieren die we van jouw basisschool krijgen. Maar we hebben ook contact met jouw leerkracht uit groep 8. Die kan namelijk veel meer vertellen over hoe het met jou ging op de basisschool. Dat noemen we een warme overdracht. Daar krijgen we ook complimenten over.

Al deze dingen samen zorgen voor een goede start in de brugklas. Wij bieden ondersteuning waar nodig en helpen je om te werken aan jouw talent. Loop eens een dagje mee en ontdek het zelf!

Contact tussen onze locaties

Onze onderwijslocaties DaVinci, Gertrudis en Norbertus hebben onderling veel contact. Door deze goede samenwerking kunnen we nog beter werken aan jouw talent.

Onze droom is dat elke leerling gebruik kan maken van het mooie aanbod van elke onderwijslocatie. Je volgt jouw lessen op een vaste locatie, maar voor talentontwikkeling kun je dus ook terecht op een van de andere locaties. Bijv. als je vmbo basis doet bij DaVinci en graag Spaans wilt leren. Dat kan dan op Norbertus. Of wanneer je op de havo zit maar zin hebt om vaker met je handen te werken. Dan ben je van harte welkom in een van de praktijklokalen van DaVinci.

Tongerlo | Samenwerking

Samenwerking leerlingcoördinatoren

Vooral onze leerlingcoördinatoren werken veel samen. Want het is bijvoorbeeld mogelijk om eerst twee jaar de havobrugklas op Gertrudis te doen. Om daarna over te stappen naar havo 3 op  Norbertus. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om over te stappen van de ene naar de andere locatie. Welke route je ook kiest: wij zorgen voor een warme overdracht. Zo weten we al goed wie je bent en wat je kunt. Dat maakt het vervolg op een andere onderwijslocatie nog makkelijker. We doen alles om jouw talent maximaal te laten groeien. Op elke locatie. Jij staat centraal!

Tongerlo | Samenwerking

Contact met de buurt en de gemeente

Samenwerken doen we ook heel dichtbij. Zo heeft elke onderwijslocatie regelmatig contact met de buurt en de wijk. Bijvoorbeeld over het samen organiseren van activiteiten. De gemeente Roosendaal is voor scholengemeenschap Tongerlo ook een belangrijke samenwerkingspartner.

Contact met scholen

DaVinci, Gertrudis en Norbertus bereiden je voor op de volgende stap in jouw schoolleven. Je komt dan terecht in het mbo, het hbo of op de universiteit. Soms stroom je uit naar werk. In het Praktijkonderwijs op DaVinci gebeurt dit vaker.

Jouw afsluiting van de middelbare school vormt weer een grote stap. Gelukkig ben je daar nu nog niet veel mee bezig. Wij doen dat wel alvast voor jou. We hebben veel samenwerkingen met andere scholen. Zo weten we goed wat er van jou wordt verwacht na jouw tijd bij ons. Daar bereiden we je zo goed mogelijk op voor.

Dat merk je al tijdens jouw tijd bij ons. In mentorlesuren en later in lesuren over loopbaan- en oriëntatiebegeleiding (LOB). In sommige gevallen kun je zelfs al lessen of projecten volgen op jouw volgende school.

Contact met het bedrijfsleven

Jouw tijd op school bereid je al een beetje voor op werken als je groter bent. Met praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo of vwo leg je een goede basis. Vaak ga je door naar een volgende stap in het onderwijs. Heel soms ga je ook meteen werken. Dit komt wat vaker voor als je Praktijkonderwijs hebt gedaan.

Wanneer dat ook is: Je moet weten uit wat voor soort banen je straks allemaal kunt kiezen. En wat je daarvoor nodig hebt. Docenten van Norbertus, Gertrudis en DaVinci hebben daarom veel contact met bedrijven. Soms komen bedrijven ook op school, bijvoorbeeld om een gastles te geven. Of je krijgt de kans om op snuffelstage te gaan. Je proeft zo niet alleen al een beetje van het werkende leven, maar bent vooral bezig met het ontdekken van jouw talent!